Over koffie en automaten

Waarom een koffiemachine met service en ingrediënten van Barcos Caffee.

Met inmiddels meer dan 30 jaar ervaring in de koffiebranche denken wij alles te weten over de koffievoorziening voor bedrijven.
Wij bieden u een een totaalpakket voor uw koffievoorziening. Van gereviseerde professionele koffiemachines van diverse grote merken tot nieuwe koffiemachines in combinatie met de beste ingrediënten en verbruiksartikelen.

Bij het inrichten hiervan komt veel kijken. Een restaurant of bar heeft een heel andere behoefte dan een kantoor, school of sportkantine.
Het zelf uitkiezen van de juiste professionele koffiemachine is dan ook niet eenvoudig. Op basis van uw vraag over wat de beste opties zijn voor uw locatie maken wij een plan. Uiteraard is het voor ons belangrijk om te weten met welk budget u kunt werken. De prijzen van koffiemachines variëren enorm.

Daarnaast is het van belang om het juiste koffiesysteem te kiezen.

Hierbij moet u denken aan een koffiemachine met versgemalen bonen, een machine met gemalen filterkoffie, koffieconcentraat, gevriesdroogde koffie of capsules. De keuze hangt sterk af van welke kwaliteit u wenst en hoeveel koppen koffie er op een dag gezet gaan worden. Er zijn koffiemachines van klein verbruik tot groot verbruik. Het heeft daarom dan ook geen zin om een koffiemachine te kopen die veel koppen op een dag aan kan als u niet meer dan bijvoorbeeld 20 koppen koffie zet.
U heeft ook vast een idee over welke koffievarianten u wilt serveren zoals bijvoorbeeld cappuccino, latte macchiato, espresso, koffie verkeerd en cafe crème. En wilt u dan een koffiemachine met verse melk of heeft u liever topping eventueel in combinatie met chocolademelk.

Over versgemalen bonen

De laatste jaren zijn espressobonen machines steeds populairder geworden in het bedrijfsleven. Bij een espressobonenmachine worden de bonen vers gemalen in de machine. Hierdoor komen alle aroma’s in de koffie terecht en dat zorgt voor de intense smaak en geur van verse koffie. Espressobonen koffie is vergelijkbaar met koffie uit een koffiebar en is altijd voorzien van een mooie crémalaag.

Kenmerken van verse bonen:

Intense smaak
Elk kopje is vers gezet
Veroorzaakt afval door koffieresidu
Maakt geluid doordat de bonen gemalen worden
Iets meer onderhoud nodig

Onze jong gebruikte bonen koffieautomaten | Onze nieuwe bonen koffieautomaten

Over Fresh Brew koffie

Freshbrew koffie is eigenlijk vergelijkbaar met het “ouderwetse” kopje filterkoffie. Freshbrew koffie is speciaal ontwikkeld voor koffiemachines met een filterzetsysteem, waarbij de maling van de koffie net iets anders is dan de gewone standaard zetkoffie.
Het heeft een uitgebalanceerde smaak die niet zurig is. De smaak is echter minder uitgesproken dan een kop koffie gemaakt met verse bonen en de koffie heeft minder complexe aroma’s. Het is een kop koffie die voor veel mensen toegankelijk is.

Kenmerken van Fresh Brew koffie:

Elk kopje wordt vers gezet.
Een toegankelijke smaak.
De koffiemachine maakt minder geluid.
Veroorzaakt afval door koffieresidu
Meer schoonmaak en onderhoud nodig

Onze jong gebruikte Fresh Brew koffieautomaten | Onze nieuwe Fresh Brew koffieautomaten

Over Instant koffie

Instant-, oplos- of vriesdroogproducten zijn weer sterk in opkomst. De technologie om instantproducten te maken heeft stevige stappen gemaakt, en is weer helemaal op de weg terug. Bijna iedereen drinkt wel eens een instantproduct: denk aan Cup-a-soup of bijvoorbeeld warme chocolademelk gemaakt van poeder. Ook dat zijn instantproducten!
Instant koffie kiest men niet alleen vanwege de snelheid, maar ook voor de smaak. Dankzij de toevoeging van microkorrels van Arabica koffiebonen, heeft een kop instant koffie namelijk de smaak van verse koffie!

Kenmerken van Instant koffie

Heeft een Lekkere smaak
Is zeer snel gezet
Kan goed inspringen op piekmomenten
Geen koffie afval
Weinig onderhoud nodig

Onze jong gebruikte Instant koffieautomaten | Onze nieuwe Instant koffieautomaten

Over Liquid koffie

Liquid koffie wordt, net als vriesdroog koffie, met een koffieconcentraat bereid. Liquid koffie is daarentegen een vloeibaar concentraat. Het is de enige koffie die vloeibaar is voordat je hem zet.
Heb je veel piekmomenten voor koffie? Of veel medewerkers en klanten te bedienen? Dan is een Liquid Koffiemachine (ook wel Cafitesse genoemd) wellicht een oplossing. Binnen 8 tot 10 sec heb je een vers gezet kopje koffie. Geen lange rijen dus bij de koffieautomaat.

Deze machines zijn net als vriesdroog machines erg snel en efficiënt. Je hebt geen koffieafval en nauwelijks onderhoud aan het apparaat.

Onze jong gebruikte liquid koffieautomaten (Cafitesse)

Jong gebruikte gereviseerde koffiemachines

Een jong gebruikte gereviseerde koffiemachine is prijstechnisch zeer interessant. Hierdoor kunt u meer met uw budget en heeft u meer keuze.
Wellicht in plaats van een liquid koffiemachine naar koffiemachine met versgemalen bonen en verse melk.

Indien u kiest voor één van onze refurbished koffiemachines dan krijgt u standaard 3 maanden garantie.
Al onze koffiemachines worden door ons zelf gereviseerd. Hierbij halen we de machine volledig uit elkaar en worden alle onderdelen nagekeken, grondig gereinigd en indien nodig vervangen.
Om u volledig te ontzorgen stellen we een onderhoudscontact op zodat uw koffiemachine in tip top conditie blijft.
Alles over onze onderhoudscontracten vindt u hier.
Onze eigen technische dienst komt de koffiemachine bij u plaatsen en stelt de machine af op uw wensen.

Nieuwe Koffiemachines

Heeft u liever een nieuwe koffiemachine? Dan kan natuurlijk ook bij ons. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Een aantal nieuwe koffiemachines uit ons assortiment vindt u bijvoorbeeld hier. Een koffiemachine leasen is ook mogelijk.

Een koffiemachine is natuurlijk niets zonder koffie en ingrediënten.

Wij hebben daarom ook een groot assortiment samengesteld met de beste ingrediënten. Zo hebben wij een eigen lijn Barcos Caffee producten. Door ons zelf samengestelde koffieblends maar ook Topping en Cacao alsmede reinigingsproducten en verbruiksartikelen als roerstaafjes en bekers. Al onze ingrediënten vindt u op onze koffiebestelsite.
We houden graag persoonlijk contact met onze klanten. Daarom leveren we uw benodigdheden graag zelf bij u af.
Als u wilt kunnen we er ook voor zorgen dat uw voorraad automatisch op peil blijft door bij aflevering van goederen direct een inventarisatie te maken van uw voorraad.